De protagonisten

De Galatée Observatory
Aller à : navigation, rechercher

Wie houdt zich bezig met het project?

Zo ontstond de A4,de Vereniging of Associatie van Amateur Astronomen in Automatisatie

Evolutie

In 1993 werd door een handvol studenten van de Ingenieursschool in Grenoble een vereniging opgericht met het doel een geautomatiseerd astronomisch observatorium te creëren.Het is de "Association des Astronomes Amateurs Automaticiens" de "A4". De doelstelling was toen reeds een teleskoop op een gunstige plaats inplanten om de sterrenhemel te kunnen observeren. En hem op afstand besturen om hem gemakkelijk toegankelijk te maken.

De protagonisten

Met de tijd heeft dit project zijn huidige vorm gekregen, maar het is nog steeds de A4 die het project beheert. De A4 is voorgezeten door Guillaume PREVOST en gepatroneerd door Hubert REEVES, astrophysicus en door Jose MANS die instaat ter zelfdertijd voor alle informatica problemen.Het Technisch Lyceum DON BOSCO van Marseille neemt zeer aktief deel en werkt mee met veel goedwil reeds sedert jaren aan het project. Zij verwezenlijken de mechanische stukken. De structuur van het meteorologisch station bij voorbeeld werd ontworpen door A4 en door het Lyceum van Marseille gerealiseerd. Een groep leerlingen omkaderd door een profteam van het lyceum hebben ook deelgenomen bij het assembleren van de stukken op de top van de Cheval Blanc berg.

Abonnementen

Neemt kontact op met ons

U kunt ons een schrijven richten op het volgend adres : A4 96, Chemin de Meayne 06550 La Roquette/Siagne FRANCE Of per e-mail :

Galatee email.jpg