Plaats

De Galatée Observatory
Aller à : navigation, rechercher

Waar werd het observatorium gebouwd?

Hier enkele foto's

De plaats van de inplanting van het observatorium werd gekozen door het maken van een compromis van verschillende parameters die geclasseerd werden in dalende orde van hun belang.

  1. Het doel van dit project is de afstandbediening te benutten om zich te vrijwaren van de problemen verbonden aan de fysiche toegankelijkheid en een "goede" astronomische site uitbaten. Een bergtop drong zich op.
  2. Wij beschikken niet over de middelen die ons toelaten om een inplanting te voorzien buiten Europees Frankrijk
  3. De constructie dient vergund te worden door de administratie. Hetgene zeker niet evident is met de huidige reglementering ter zake.
  4. De bewolking moet zeer beperkt blijven ensoleillement
  5. De lokale geografie mag geen admosferische turbulenties veroorzaken
  6. Over het algemeen moet de site toelaten dat het observeren van de hemel in de beste voorwaarden gebeurt (zeer lage lichtpollutie, brede en vrije horizon)
Een kleine witte ronde duidt de plaats van het observatorium aan.
Zichtbaarheid Ideale site
Om een hemel zonder wolken te vinden in de bergen hebben wij de zuideralpen gekozen. De eerste bergtoppen in het westen van de bergketen van de "Alpes de Haute Provence" genieten van een hemel zonder bewolking in het zuiden van de Rhone vallei. Om alle admosferische turbulenties,veroorzaakt door naburige bergen te vermijden, hebben wij onze keuze beperkt tot alleenstaande bergtoppen die het omliggend relief domineren
Ondersteuning
Toitures Thorame-Basse.JPG
De gemeente Thorame-Basse had belangstelling voor dit project,en heeft ons geholpen om de nodige vergunningen te bekomen voor het bouwen van het observatorium op de top van de "Cheval Blanc" berg, op 2323 meter hoogte.